Moje šťastná hvězda

Jak vyzrát na cukrovku?

Nemoc vzniká ve chvíli, kdy nesprávně funguje metabolismus cukrů v krvi. Vzniká především kvůli nedostatku pohybu a špatné stravě a zbytečnému přejídání se. S cukrovkou druhého typu můžete ovšem bojovat osvědčenými radami a jen za pomoci čisté přírody.

Které potraviny jsou zakázané?

Zapomeňte na slazení klasickým cukrem nebo medem. To znamená, že byste neměli konzumovat ani žádná sladká jídla. Také zapomeňte na tučné a smažené pokrmy. Bohužel byste se měli vyhýbat i bílému i tmavému pečivu, neboť se do něj přidává slazený karamel. Nahradit ho ale můžete čistě celozrnným pečivem, jako je žitné nebo pohankové. Tvrdý alkohol je rovněž vyloučen. Zakázáno však není bílé víno, ale pouze suché.

Vsaďte na zeleninu a maso

Masu se vyhýbat nemusíte, ale dbejte na to, abyste jedli pouze libové. Konzumovat můžete i rýži a brambory, ale jak se říká, všeho s mírou. Ze zeleniny je nejvhodnější okurka, rajče, paprika či cibule. Naopak hrášek, kukuřice a mrkev příliš ideální nejsou, neboť obsahují větší množství cukrů.

Vyzkoušejte rozemletý ostropestřec mariánský

Pokud trpíte cukrovkou, nezapomeňte také na důležitý doplněk stravy, jakým je právě ostropestřec, jehož extrakt funguje jako silný antioxidant. Díky tomu obnovuje a kontroluje hladinu cukru v krvi. Musíte ho však užívat pravidelně.

Stačí si vybrat jeden ze způsobů. Buď si můžete lžičku mletého ostropestřce vložit do úst, chvilku žvýkat a pak zapít čajem nebo vodou, nebo můžete lžičku byliny nasypat do hrníčku, zalít 200 ml vlažné vody a nechat patnáct minut vylouhovat.

V obou případech však užívejte lžičku této blahodárné léčivky čtyřikrát denně, a to po dobu čtrnácti dnů. Následně týden či  dva vynechejte a proceduru zase opakujte. Zhruba půl hodiny před užitím ostropestřce byste neměli vůbec nic jíst.

Připravte si bylinnou směs

Na její přípravu budete potřebovat 15 g listů borůvky černé, stejné množství kopřivy dvoudomé, 10 g kořene lopuchu většího, 5 g smetanky lékařské a stejné množství lněných semínek. Směs promíchejte a jednu lžičku zalijte 150 ml vroucí vody. Nechte patnáct až dvacet minut louhovat a pak sceďte. Pijte třikrát denně, nejlépe vždy před jídlem.

Tinktura z vlaštovičníku

Léčbu cukrovky můžete podpořit i bylinnou tinkturou z vlaštovičníku. Na její přípravu se sbírá celá bylina, kořen i celá kvetoucí nať. Bylinku nakrájejte a naplňte jí sklenici. Doplňte 65 procentním alkoholem a nechte ve stínu a teple po dobu tří týdnů. Užívejte třikrát denně deset až patnáct kapek před jídlem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden