Jak zbavit domácnost pachů?

Jak nejlépe absorbovat pachy a udržet tak vzduch v místnosti přirozeně čistý?

– Připálený olej a další kuchyňské pachy odstraníte, když dáte zvolna vařit cukr se skořicí

– Zbavit kuchyň pachů po spáleném jídle. Uvařte v kastrůlku pár plátků citronu a ty spáleninu pohltí.

– Na zápach z vařeného kysaného zelí pomůže pláténko namočené do octa. Položte ho na pokličku hrnce, ve kterém vaříte zelí.

– Proti zápachu potravin uskladněných ve skříni postavte nádobku s rozmělněným dřevěným uhlím.

– Na pánvi, na níž se smažila ryba, obvykle ulpí nepříjemný zápach. Pokud na ni povaříte hrst použitého čaje, rybí zápach zmizí, stejně tak jako když použijte silně osolenou horkou vodu.

– Při krájení cibule anebo při přípravě ryb vám nepříjemně zapáchají ruce. Je dobré vědět, že tomu můžete předejít, když si ruce předem potřete citronem anebo octem. Po ukončení práce s těmito silně aromatickými surovinami si ruce raději ještě namočíte do slabého roztoku octa a následně pečlivě umyjeme.

– Zápach v lednici, i když ji udržujeme v čistotě. Stačí dát ocet v hrnečku, který pach zneutralizuje.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...