Tento článek je reklamním sdělením

Jaké druhy koření jsou vhodné pro přípravu marinády na ryby?

Rybí maso je zdravé, snadno stravitelné, křehké a přesto existuje velká skupina lidí, kteří ho nemají rádi. Svoji nechuť k rybám vysvětlují specifickou vůní a chutí a také velkým množstvím kostí. Filetování ryby a následné dělení na porce je pracovně náročné. Zároveň ale, dobře připravená ryba může být v rychlé gastronomii vynikající nabídkou. Hodně lidí, kteří vyzkoušeli obalovanou křupavou rybu však svůj názor na toto jídlo změnilo. Jednoduše jim ryba zachutnala. Proč? Protože pochopili, že klíčem k dobré chuti je koření, marináda a obalovací směs.

Příprava ryb pro tepelné zpracování

Umění přípravy ryb spočívá v jejich řádném ochucení. Před samotným smažením, pečením nebo grilováním ryb se doporučuje je namarinovat. Tímto způsobem se jim dodá chuť, barva a aroma. Během marinování se rybí maso stává pevnější . Marinování má konzervační vlastnosti a zkracuje dobu tepelného zpracování. Stručně řečeno, marináda na ryby dělá z neoblíbené ryby vynikající a ceněné jídlo.

Pro restaurace a gastronomické bary se perfektně hodí připravené marinády na ryby a koření, které obsahují všechny potřebné ingredience, aby dokonale zvýraznily chuť.
Při použití hotových produktů se majitel restaurace nemusí starat o výběr správného koření a jejich množství. Navíc si může být jistý, že každý zákazník dostane chutnou a skvěle připravenou rybu v krátké době.

Domácí marinády na ryby

K přípravě marinády na ryby můžete použít hodně druhů koření. Avšak k míchání marinády byste měli přistupovat citlivě, protože příliš mnoho bylin může zkazit chuť masa.

K přípravě marinády můžete například použít hořčici, med., bílé víno, vinný i lihový ocet a nebo také sojovou omáčku. Koření na rybu se vybírá podle toho jaký druh ryby chcete připravit. Sladkovodní ryby jako je kapr, candát a pstruh, by neměly být příliš kořeněné. Doporučuje se bílý pepř a je třeba se vyhnout silnému koření a bobkovým listům, protože jejich intenzivní vůně mohou potlačit chuť a aroma ryby. Kuchaři doporučují používat koření jako je citrón, citrónový pepř, kopr, tymián nebo petržel pro sladkovodní ryby.

V rychlé gastronomii je nejlepší použít hotová řešení jako je například koření na ryby Holly Powder, které obohacuje chuť ryb a dodává jídlu originalitu a příjemnou vůni a také marinádu na ryby, která proniká hluboko do masa a udělá rybu šťavnatou a velmi chutnou.

.

Tento článek je reklamním sdělením
Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...