Moje šťastná hvězda komerční sdělení

Jaké druhy koření jsou vhodné pro přípravu marinády na ryby?

Rybí maso je zdravé, snadno stravitelné, křehké a přesto existuje velká skupina lidí, kteří ho nemají rádi. Svoji nechuť k rybám vysvětlují specifickou vůní a chutí a také velkým množstvím kostí. Filetování ryby a následné dělení na porce je pracovně náročné. Zároveň ale, dobře připravená ryba může být v rychlé gastronomii vynikající nabídkou. Hodně lidí, kteří vyzkoušeli obalovanou křupavou rybu však svůj názor na toto jídlo změnilo. Jednoduše jim ryba zachutnala. Proč? Protože pochopili, že klíčem k dobré chuti je koření, marináda a obalovací směs.

Příprava ryb pro tepelné zpracování

Umění přípravy ryb spočívá v jejich řádném ochucení. Před samotným smažením, pečením nebo grilováním ryb se doporučuje je namarinovat. Tímto způsobem se jim dodá chuť, barva a aroma. Během marinování se rybí maso stává pevnější . Marinování má konzervační vlastnosti a zkracuje dobu tepelného zpracování. Stručně řečeno, marináda na ryby dělá z neoblíbené ryby vynikající a ceněné jídlo.

Pro restaurace a gastronomické bary se perfektně hodí připravené marinády na ryby a koření, které obsahují všechny potřebné ingredience, aby dokonale zvýraznily chuť.
Při použití hotových produktů se majitel restaurace nemusí starat o výběr správného koření a jejich množství. Navíc si může být jistý, že každý zákazník dostane chutnou a skvěle připravenou rybu v krátké době.

Domácí marinády na ryby

K přípravě marinády na ryby můžete použít hodně druhů koření. Avšak k míchání marinády byste měli přistupovat citlivě, protože příliš mnoho bylin může zkazit chuť masa.

K přípravě marinády můžete například použít hořčici, med., bílé víno, vinný i lihový ocet a nebo také sojovou omáčku. Koření na rybu se vybírá podle toho jaký druh ryby chcete připravit. Sladkovodní ryby jako je kapr, candát a pstruh, by neměly být příliš kořeněné. Doporučuje se bílý pepř a je třeba se vyhnout silnému koření a bobkovým listům, protože jejich intenzivní vůně mohou potlačit chuť a aroma ryby. Kuchaři doporučují používat koření jako je citrón, citrónový pepř, kopr, tymián nebo petržel pro sladkovodní ryby.

V rychlé gastronomii je nejlepší použít hotová řešení jako je například koření na ryby Holly Powder, které obohacuje chuť ryb a dodává jídlu originalitu a příjemnou vůni a také marinádu na ryby, která proniká hluboko do masa a udělá rybu šťavnatou a velmi chutnou.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden