Japonská polévka s vepřovým

Není to sice polévka z českých luhů a hájů, ale je naprosto famózní. Zasytí a chutná!

Ingredience: 250 g vepřové krkovičky, 180 g hlívy ústřičné, 1 malý pórek, 2 jarní cibulky, 2 cm zázvoru, 1 mrkev, 2 stroužky česneku, 2 lžíce sójové omáčky, 1 vejce, rostlinný olej, nudle do polévky, sůl, pepř

Také vás může zajímat ...

Postup: Nakrájíme mrkev, pórek, stroužky česneku a zázvor na plátečky a orestujeme na oleji.
Zeleninu zalijeme vodou, osolíme a opepříme a vložíme do ní na polovičku překrojenou vepřovou krkovičku. Budeme vařit zhruba 45 minut. Vařené maso vyndáme a vývar přecedíme, přidáme nakrájenou hlívu a nudle a provaříme.

Polévku dochutíme sójovou omáčkou. Maso nakrájíme na tenké plátky, vejce uvaříme natvrdo, překrojíme, dáme přiměřenou porci do hlubokého talíře či misky a zalijeme polévkou. n Můžeme dochutit bylinkami.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...