Jarní bramborový salát

Suroviny na 4 porce:

½ kg brambor (varný typ A)

2–3 vejce natvrdo

Také vás může zajímat ...

150 ml hovězího nebo zeleninového vývaru

1 menší cibule

1 malá plechovka krájených žampionů nebo nakládané houbičky

1 kelímek zakysané smetany

½ svazku nasekané pažitky

mořská sůl

čerstvě mletý pepř

1 lžíce citronové šťávy

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce, teplé oloupeme a pokrájíme. Přilijeme teplý vývar a necháme chvilku stát. Cibuli nakrájíme nadrobno a na chvíli spaříme ve vroucí vodě, ihned slijeme. K bramborám přidáme vejce na kostičky, žampiony, cibulku, pažitku, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, sůl a koření. Vše zlehka promícháme, případně doladíme chuť.

Extra tip: Do salátu lze přidat nakrouhané ředkvičky, místo pažitky může být kudrnka.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...