Moje sladké tajemství

Jarní polévka s řeřichou

Suroviny:


  • 75 g řeřichy

  • 1 šalotku

  • 30 g másla

  • 30 g hladké mouky

  • 800 ml zeleninového vývaru

  • 200 ml smetany

  • sůl a mletý pepř

  • muškátový oříšek


Postup:

Řeřichu opláchneme, necháme ji okapat a nakrájíme ji. Šalotku oloupeme a nakrájíme. V hrnci rozehřejeme máslo a šalotku na něm necháme zesklovatět. Zaprášíme moukou a necháme opražit dozlatova. Zalijeme zeleninovým vývarem a všechno důkladně prošleháme metlou, aby v něm nezůstaly žádné hrudky.  Při mírné teplotě vaříme asi 20 minut. Přidáme pokrájenou řeřichu, povaříme a přimícháme 100 ml smetany. Potom vše rozmačkáme na kaši, případně propasírujeme přes řídké síto. Dochutíme solí, mletým pepřem a muškátovým oříškem.

Zbylou smetanu (100 ml) ušleháme. Polévku nalijeme do talířů, zdobíme šlehačkou a zbylými kousky čertvé řeřichy..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden