Jarní špagety

Suroviny:
 1 balení špaget, nebo jiných těstovin
 1 svazek zeleného chřestu
 ½ avokáda
 šťáva z ½ limety a citronu
 čerstvé bylinky (bazalka, petrželka, koriandr)
 ½ kelímku zakysané smetany
 3 lžíce olivového oleje
 1 šalotka
 4 hrnek mraženého hrášku
 2 hrsti rukoly  sůl a pepř

Postup: Ve velkém hrnci uvedeme do varu vodu. Vložíme špagety a vaříme je 5 minut, pak ke špagetám vložíme kousky chřestu a vaříme ještě 4 minuty, až budou špagety al dente. Vše scedíme. Během vaření špaget rozmixujeme avokádo, 2 lžíce olivového oleje, česnek, citronovou a limetkovoušťávu a čerstvé bylinky na hladkou kašičku. Přesuneme ji do misky a promícháme se zakysanou smetanou.

Zbylou lžíci olivového oleje rozehřejeme ve velkém kastrole na středním plamenu. Přidáme šalotku a smažíme ji 2–3 minuty, až zvláční. Přidáme hrášek a rukolu a smažíme ještě 2–3 minuty, až také zvláční. Plamen vypneme a do kastrolu vmícháme špagety s chřestem a omáčku.

Dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...