Jarní zeleninový vývar

Suroviny na 6 porcí:

jehněčí, či kuřecí kosti

Také vás může zajímat ...

mrkve

3 petržele

1 kedlubna (není nutná)

1 zelená paprika

1 cibule

100 g celeru

rozmarýn

sůl

4 kuličky nového koření

10 kuliček pepře

2 bobkové listy

strouhaná kůra z jednoho citronu

1 lžička sušeného estragonu

0,2 l bílého vína

400 g hrášku v nálevu (i mraženého)

1 řapík celeru

1 cibule olivový olej nebo máslo

Postup: 1.

Kosti dejte do velkého hrnce, zalijte vodou (cca 2 l) a vařte. Po půl hodině seberte pěnu a vložte veškerou očištěnou zeleninu v celku a koření. Vařte pomalu, uvařenou zeleninu vybírejte a kosti vařte dál, dokud na nich maso nezměkne. Může to trvat i 2,5 hodiny. Obrané maso (asi 200 g) nakrájejte na menší kousky. Kosti a tuk vyhoďte, vývar sceďte.

V hlubším kastrolu osmažte cibuli, přidejte scezený hrášek a nakrájený řapík, spolu poduste.Zalijte vínem a duste asi 5 minut. Nakrájejte uvařenou zeleninu a přidejte maso a vývar. Nakonec dochuťte citrónovou kůrou a estragonem, přiveďte k varu a vařte, dokud hrášek nezměkne..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...