Můj kousek štěstí

Játra na víně

V dětství nám většinou nechutnala. Je tedy čas vyzkoušet, jak dobrá mohou játra být.

Potřebujete:

600 g drůbežích jater, 200 g cibule, 240 ml suchého červeného vína, 120 g másla, 1 lžičku cukru, sůl, pepř

Postup


  1. Cibuli nakrájejte na proužky. Na pánvi rozehřejte polovinu másla a cibuli na něm osmahněte dozlatova. Poté ji vyjměte a uchovejte v teple.

  2. Na pánvi rozpalte další kus másla a vhoďte na něj játra nakrájená na kousky o velikosti sousta. Prudce je osmahněte a poté přidejte víno a cukr. Nechte 4 minuty probublávat. Poté přidejte osmaženou cibulku a promíchejte. Část cibulky si můžete nechat na ozdobu.

  3. Hotová játra podávejte s čerstvě rozpečeným pečivem, dušenou rýží nebo bramborami, posypané nasekanou petrželí..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden