Játra na víně

V dětství nám většinou nechutnala. Je tedy čas vyzkoušet, jak dobrá mohou játra být.

Potřebujete:

Také vás může zajímat ...

600 g drůbežích jater, 200 g cibule, 240 ml suchého červeného vína, 120 g másla, 1 lžičku cukru, sůl, pepř

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na proužky. Na pánvi rozehřejte polovinu másla a cibuli na něm osmahněte dozlatova. Poté ji vyjměte a uchovejte v teple.
  2. Na pánvi rozpalte další kus másla a vhoďte na něj játra nakrájená na kousky o velikosti sousta. Prudce je osmahněte a poté přidejte víno a cukr. Nechte 4 minuty probublávat. Poté přidejte osmaženou cibulku a promíchejte. Část cibulky si můžete nechat na ozdobu.
  3. Hotová játra podávejte s čerstvě rozpečeným pečivem, dušenou rýží nebo bramborami, posypané nasekanou petrželí..
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...