Játrová paštika s brandy a zeleným pepřem

Suroviny:  500 g jater, např. drůbeží  200 g másla  2 ks šalotky  2 stroužky česneku  pár snítku tymiánu  2 lžíce naloženého zeleného pepře  4 lžíce brandy  4 lžíce smetany ke šlehání  sůl a pepř

Postup:

Také vás může zajímat ...

Játra očistíme a nakrájíme.Na lžíci másla zesklovatíme nakrájené šalotky, přidáme celé snítky tymiánu a ke konci posekaný česnek. Necháme rozvonět a přihodíme játra. Orestujeme je tak, aby uvnitř zůstala trochu růžová. Nakonec vlijeme brandy a necháme skoro odpařit.

Vyjmeme tymián a směs přendáme do mixéru. Přilijeme smetanu, přidáme pokrájené povolené máslo, sůl, mletý černý pepř, a pokud chceme zelený pepř posekaný, tak přidáme i ten. Jinak zelený pepř můžeme vmíchat nakonec celý, popř.

nožem posekaný. Vše umixujeme dohladka. Paštiku přendáme do nádobek, uhladíme, ozdobíme snítkami tymiánu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...