Játrová paštika s perníkovým kořením

Vyzkoušejte oblíbenou pochoutku, ozdobenou čerstvými bylinkami, rozinkami nebo perníkem.

Ingredience: 55 g rozinek, 2 lžíce koňaku, 3 cibule, 2 stroužky česneku, 250 g másla, 330 g drůbežích jater, 2 snítky tymiánu, 190 ml červeného vína, 1 lžička perníkového koření, 200 g smetany ke šlehání, 1 hrst čerstvých bylinek, sůl, pepř

Postup: Rozinky zalijte koňakem. Česnek a cibuli nakrájejte nahrubo. Rozehřejte 2 lžíce másla, vsypejte cibuli a nechte zkaramelizovat. n K cibuli přidejte česnek a tymián.

Přisypte játra a zprudka je pečte. Maso zalijte vínem. Vmíchejte perníkové koření a smetanu a vařte do zhoustnutí.

Směs rozmixujte dohladka. Vmíchjete rozinky, osolte a opepřete. Zbylé máslo rozehřejte, vymažte jím paštikovou formu a naplňte ji. Nechte ztuhnout přibližně 24 hodin v lednici.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama