Můj čas na kafíčko

Játrové špízy

Suroviny na 6 porcí:

● 1 kg vepřových nebo drůbežích jater
● 200 g špeku ● 3 cibule
● 3 měkčí pikantní klobásky
● drcený kmín
● česnek (i sušený)

● mletý pepř
● mleté nové koření
● majoránka
● olej ● sůl

Postup:

1. Játra očistíme. Vepřová pokrájíme na plátky, drůbeží necháme vcelku. Posypeme kořením, zakápneme olejem a dáme odležet v chladu přes noc. Kořením nešetříme.

2. Okořeněné maso napícháme střídavě s kousky špeku, kolečky cibule a klobás na delší jehly. Před grilováním lehce osolíme, nemusíme se bát, že játra ztvrdnou.

3. Grilujeme ze všech stran asi 15 minut, sundáme špízy z mřížky a ještě je trochu dosolíme. Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem a sklenicí vychlazeného piva.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden