Játrové špízy

Suroviny na 6 porcí:

● 1 kg vepřových nebo drůbežích jater
● 200 g špeku ● 3 cibule
● 3 měkčí pikantní klobásky
● drcený kmín
● česnek (i sušený)

● mletý pepř
● mleté nové koření
● majoránka
● olej ● sůl

Postup:

1. Játra očistíme. Vepřová pokrájíme na plátky, drůbeží necháme vcelku. Posypeme kořením, zakápneme olejem a dáme odležet v chladu přes noc. Kořením nešetříme.

2. Okořeněné maso napícháme střídavě s kousky špeku, kolečky cibule a klobás na delší jehly. Před grilováním lehce osolíme, nemusíme se bát, že játra ztvrdnou.

3. Grilujeme ze všech stran asi 15 minut, sundáme špízy z mřížky a ještě je trochu dosolíme. Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem a sklenicí vychlazeného piva.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...