Moje sladké tajemství

Jehněcí kebab s řeckým dipem

Suroviny:  4 ks pita chleba  500 g mletého jehněčí  1 hrst čerstvé petrželky a koriandru  2 – 3 stroužky česneku  ½ ks cibule  1 lžička kmínu  sůl a čerstvě namletý pepř Na dip:  1 kelímek řeckého jogurtu  1 lžíce olivového oleje  máta  stroužek česneku utřený se solí Postup:  Všechny ingredience na kebaby promícháme rukama, zpracujeme v kompaktní hmotu a napíchneme na dřevěné špejle, které jsme si předem namočili ve vodě.

Především- Maso dobře osolíme a opepříme. Jogurt smícháme s olejem, mátou a česnekem a dáme do lednice dobře vychladit. Kebaby grilujeme a na gril dáme na chvíli z obou stran prohřát i pitu. Servírujeme s jogurtovým dipem a zeleninovým salátem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden