Moje chvilka pohody

Jehněčí kýta na česneku

Pomalu pečená jehněčí kýta na olivovém oleji, česneku a bylinkách je neskutečná lahůdka.

Suroviny na 8 porcí - 1,7 kg jehněčí kýty s kostí - 10 stroužků česneku - 2 lžíce olivového oleje - mořská sůl - svazek čerstvého rozmarýnu

Postup

1. Očištěnou kýtu potřete olejem, řádně osolte a sůl vmasírujte do masa.

2. Dejte maso do pekáče, obložte česnekem a rozmarýnem a podlijte 250 ml vody. Pečte přiklopené alobalem 1 hodinu při 200 ºC.

3. Vyndejte z trouby, podlijte dalšími 250 ml vody, opět zakryjte a pečte další hodinu. Sejměte alobal a pečte ještě 30 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden