Jehněčí kýta na česneku

Pomalu pečená jehněčí kýta na olivovém oleji, česneku a bylinkách je neskutečná lahůdka.

Suroviny na 8 porcí – 1,7 kg jehněčí kýty s kostí – 10 stroužků česneku – 2 lžíce olivového oleje – mořská sůl – svazek čerstvého rozmarýnu

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Očištěnou kýtu potřete olejem, řádně osolte a sůl vmasírujte do masa.

2. Dejte maso do pekáče, obložte česnekem a rozmarýnem a podlijte 250 ml vody. Pečte přiklopené alobalem 1 hodinu při 200 ºC.

3. Vyndejte z trouby, podlijte dalšími 250 ml vody, opět zakryjte a pečte další hodinu. Sejměte alobal a pečte ještě 30 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...