Jehněčí na špízu

Suroviny na 4 porce:

4 menší cibule

1 lžíce citronové šťávy

2 stroužky česneku

800 g jehněčí kýty

mletá pálivá paprika

40 g oleje

2 zelené papriky

pepř

4 rajčata

sůl

Postup:

Maso si nakrájíme na stejně velké kousky. Na marinádu si smícháme olej, citrónovou šťávu, sůl, rozmačkaný česnek, pepř a pálivou papriku. Vše dobře promícháme a do marinády vložíme maso. Necháme odstát v lednici asi 3 hodiny. Cibuli a rajčata si nakrájíme na osminky. Papriky nakrájíme na větší kousky. Maso vyndáme z marinády, necháme odkapat a střídavě se zeleninou napichujeme na špejle.

Vše potřeme zbylou marinádou. Pečeme na roštu (grilu) asi 15–20 minut.

Podáváme s různými druhy salátů.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...