Jehněčí s feta sýrem

Suroviny:

vykostěná jehněčí kýta

Také vás může zajímat ...

4 stroužky česneku

2 snítky tymiánu

šťáva z 1 citronu

8 středně velkých oloupaných brambor

150 ml olivového oleje

15 cherry rajčátek

200 g feta sýr nakrájený na kostky

sůl, pepř

Postup:

Kýtu převažte nití, aby dobře držela tvar. Do masa udělejte několik zářezů a do nich namáčkněte stroužky česneku a větvičky rozmarýnu. Kýtu potřete citronovou šťávou a ochuťte solí a pepřem. Brambory nakrájejte na plátky, naklaďte do pekáče, osolte a opepřete.Jehněčí i brambory přelijte olivovým olejem. Pekáč přikryjte alobalem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C.

Fólii asi za 30 minut sejměte. V pekáči by už mělo být hodně šťávy.

Vraťte jej zpátky do trouby a pečte dalších 30 minut, potom ho vyndejte, maso obložte feta sýrem a rajčátky a pečte dalších 20 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...