Můj kousek štěstí

Jelení koláč

Potřebujete:

500 g jeleního masa na guláš, 100 g slaniny, 150 g cibule, 200 g kořenové zeleniny, 60 g rajského protlaku, 80 g švestkových povidel, 60 g zavařených brusinek, 150 ml červeného vína, sádlo, divoké koření, 5 kuliček jalovce, sůl

Na těsto:

500 g hladké mouky, 160 g másla, 2 velká vejce

Postup:


  1. Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájejte na hrubo. Opečte ji na sádle dozlatova, přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a počkejte až zesklovatí. Pak přidejte divoké koření a jalovec.

  2. Do připraveného základu přidejte protlak, promíchejte, přidejte maso, přilijte víno, směs osolte a vše duste za občasného míchání tak dlouho, dokud maso nezměkne.

  3. Ze změklého másla, mouky a vejce připravte hladké těsto. Zabalte je do kuchyňské fólie a nechte v chladničce ztuhnout.

  4. Když je maso téměř měkké, přidejte do něj brusinky a povidla. Vše dobře promíchejte, odstavte z plamene a nechte zchladnout.

  5. Těsto rozdělte na třetiny. Ze dvou třetin vyválejte plát a vyložte jím vymazanou koláčovou formu. Těsto propíchejte a nechte 12 minut předpéct v troubě vyhřáté na 180 °C. Pak naplňte koláč zchladlým ragú a překryjte ho pokličkou z těsta. Koláč dejte dopéct do trouby tak, aby poklička z těsta byla hezky zlatavá. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden