Jelení ragú na červeném víně

Jelení plec je levnější než kýta a hodí se na guláše nebo ragú. Červené víno mu dodá skvělou chuť.

Příprava: 120 min

Náročnost: x x

Cena: 255 Kč

Potřebujete:

2 cibule

200 g hub

2 mrkve

150 g zakysané smetany

800 g jelení plece

4 lžíce oleje

2 hřebíčky

6 kuliček pepře

1 bobkový list

300 ml červeného vína

2 lžíce hladké mouky

1 lžičku mleté sladké papriky

pepř, sůl

1 Maso nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a obalte v mouce. Cibule oloupejte a nakrájejte na kostky. V rozpáleném oleji opečte maso ze všech stran. Vyjměte maso, cibuli krátce orestujte, přidejte červené víno, koření, na větší kousky nakrájenou zeleninu a houby.

2 Vraťte maso a duste vše přikryté při mírné teplotě, dokud maso nezměkne. Pak maso vyjměte, šťávu zahustěte zakysanou smetanou, ve které rozmíchejte hladkou mouku s paprikou.

3 Nechte povařit, pak přeceďte a omáčku ještě dochuťte solí a pepřem. Maso zahřejte v omáčce a před podáváním necháme ještě 5 minut uležet.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...