Můj kousek štěstí

Jelení ragú na červeném víně

Jelení plec je levnější než kýta a hodí se na guláše nebo ragú. Červené víno mu dodá skvělou chuť.


Příprava: 120 min


Náročnost: x x


Cena: 255 Kč


Potřebujete:


2 cibule


200 g hub


2 mrkve


150 g zakysané smetany


800 g jelení plece


4 lžíce oleje


2 hřebíčky


6 kuliček pepře


1 bobkový list


300 ml červeného vína


2 lžíce hladké mouky


1 lžičku mleté sladké papriky


pepř, sůl


1 Maso nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a obalte v mouce. Cibule oloupejte a nakrájejte na kostky. V rozpáleném oleji opečte maso ze všech stran. Vyjměte maso, cibuli krátce orestujte, přidejte červené víno, koření, na větší kousky nakrájenou zeleninu a houby.


2 Vraťte maso a duste vše přikryté při mírné teplotě, dokud maso nezměkne. Pak maso vyjměte, šťávu zahustěte zakysanou smetanou, ve které rozmíchejte hladkou mouku s paprikou.


3 Nechte povařit, pak přeceďte a omáčku ještě dochuťte solí a pepřem. Maso zahřejte v omáčce a před podáváním necháme ještě 5 minut uležet.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden