Jelení steak s brusinkovou omáčkou

Suroviny na 4 porce:

800 g jelení kýty bez kosti, 200 g brusinek, 20 g třtinového cukru, 600 ml červeného vína, sůl, pepř

Postup:

1. Z jelení kýty nařežeme vyšší plátky či špalíčky, z obou stran je řádně osolíme a opepříme. Na suché rozpálené pánvi je pak začneme opékat. Jakmile pustí krev, otočíme a opékáme doměkka.

Také vás může zajímat ...

2. V kastrůlku necháme zkaramelizovat cukr, zalijeme vínem, přidáme brusinky a na mírném ohni povaříme, dokud se neodpaří tekutina a omáčka nezačne houstnout.

3. Maso podáváme s omáčkou a se zapečenými bramborami. .

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...