Jemná chřestová polévka

Chřestová polévka není složitá, ale zapomenete-li na některou z důležitých ingrediencí, můžete být zklamaní.

Ingredience

1 svazek zeleného chřestu, 2 jarní mladé cibule i s natí, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 1,5 l kuřecího vývaru, 200 ml smetany ke šlehání, sůl, bílý pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku, zelená petrželka, rukola na ozdobu

Postup

Také vás může zajímat ...

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku.Tu zalijeme vývarem, promícháme a necháme na mírném ohni probublávat. Oloupeme chřest, nadrobno nakrájíme cibulku, přidáme je do vývaru a necháme asi 20 minut mírně probublávat. Pak vše ponorným mixérem rozmixujeme. Za míchání přidáme smetanu a na závěr rozšleháme v polévce vejce.

Osolíme a opepříme podle vlastní chuti, nesmíme zapomenout na špetku muškátového oříšku!

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...