Moje šťastná hvězda

Jemná chřestová polévka

Chřestová polévka není složitá, ale zapomenete-li na některou z důležitých ingrediencí, můžete být zklamaní.

Ingredience

1 svazek zeleného chřestu, 2 jarní mladé cibule i s natí, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky,         2 vejce, 1,5 l kuřecího vývaru, 200 ml smetany ke šlehání, sůl, bílý pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku, zelená petrželka, rukola na ozdobu

Postup

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku.Tu zalijeme vývarem, promícháme a necháme na mírném ohni probublávat. Oloupeme chřest, nadrobno nakrájíme cibulku, přidáme je do vývaru a necháme asi 20 minut mírně probublávat. Pak vše ponorným mixérem rozmixujeme.
Za míchání přidáme smetanu a na závěr rozšleháme v polévce vejce. Osolíme a opepříme podle vlastní chuti, nesmíme zapomenout na špetku muškátového oříšku!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden