Můj kousek štěstí

Jemná domácí paštika z husích jater

Potřebujete:

500 g husích jater, 50 ml smetany (33%), 150 g másla, 1 vejce, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 100 ml portského vína, ½ lžičky mletého pepře, ½ lžičky tymiánu, ½ lžičky muškátového květu, sůl

Postup:


  1. Játra očistěte a nasekejte nadrobno. Cibuli nakrájejte nadrobno a dozlatova osmažte na 100 g másla. Přidejte rozmačkaný česnek a nechte ho rozvonět.

  2. Přidejte játra a koření a krátce je orestujte. Zalijte portským vínem a nechte je téměř odpařit.

  3. Do směsi přidejte smetanu, vejce, zbytek rozpuštěného másla a vše rozmixujte dohladka.

  4. Paštiku dejte do formy, skleniček nebo zapékacích misek a v troubě ve vodní lázni ji nechte asi hodinu povařit. Hotovou paštiku nechte vychladnout. Podávejte ji pak s čerstvým pečivem a brusinkami nebo jeřabinami. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden