Moje sladké tajemství

Jemná kachní paštika s rybízem

Suroviny:  400 g kachních jater  1 menší cibule  50 g prorostlé slaniny  50 ml smetany 12 %  1 lžíce kachního sádla  snítka saturejky  špetka muškátového oříšku, pepře a soli Na čepici z portského:  3 lžíce sádla  červený rybíz  3 lžíce portského vína  1 lžíce nasekaných mandlí

Postup:  Omytá a osušená játra nakrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, stejně tak i slaninu.

Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli, slaninu a necháme trochu zhnědnout. Přidáme játra, které orestujeme zprudka, tak aby nebyla uvnitř ztvrdlá, ale ještě hezky růžová. Sundáme z plotny a necháme vychladnout.

Poté játra přendáme do vyšší misky, přidáme smetanu, portské víno, koření. Pomocí tyčového mixéru umixujeme do hladkého krému. Poté paštiku přendáme do skleničky tak, aby nebyla úplně vrchovatá a bylo v ní ještě místo.

Nakonec připravíme čepici. Sádlo rozehřejeme v rendlíku tak, aby se úplně rozpustilo. Přidáme omytý červený rybíz, případně i mandle, necháme chvilku zatáhnout. Poté odstavíme z plotny a necháme chvíli vychladnout, až pak přilijeme portské víno a zamícháme.

Nalijeme do skleničky na paštiku, až je plná po okraj. Necháme vychladnout a sklenici uzavřeme..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden