Jemná krémová polévka

Potřebujete:

Také vás může zajímat ...

1/2 celeru, 2 ks petržele, 2 ks mrkve, 6 ks bobkového listu, 10 kuliček nového koření, sůl, mletý pepř, 5 lžic másla, 3 lžíce hladké mouky, mléko nebo smetanu, zelenou petrželku na ozdobu nebo opečený toust

Postup:

  1. Zeleninu nastrouhejte nahrubo.Osmahněte ji na 2 lžících másla společně s kořením dozlatova. Zalijte vařící vodou tak, aby byla zelenina ponořená, přidejte lžičku soli a vařte ještě asi 10–15 minut.
  2. Mezitím si připravte světlou jíšku ze 3 lžic másla a mouky. Vychladlou jíšku přidejte do polévky, zavařte ji asi 5 minut a dolijte mlékem nebo smetanou. Dochuťte solí a pepřem Tyčovým mixérem dobře rozmixujte.
  3. Kostičky toustového chleba opečte na pánvi s trochou oleje. Polévku podávejte ozdobenou zelenou petrželkou, případně s opečeným chlebem.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...