Jemná paštika

Příprava: 120 min Cena za 1 porci: 18 Kč

Suroviny na 8 porcí:

● 500 g vařeného král. masa
● 250 g slaniny ● 1 cibule
● 2 vejce + 1 žloutek ● sůl
● 2 lž. strouhanky ● pepř
● 0,1 l smetany ● sádlo
● 200 g plátků anglické slaniny

Postup:

Maso uvaříme v zeleninovém vývaru (1 hod), vykostíme a se 150 g slaniny a s cibulí umeleme dvakrát na masovém strojku. Přidáme zbytek na kostičky nakrájené slaniny, vejce, žloutek, strouhanku, mletý pepř, sůl a smetanu.

Formu na paštiku vymažeme sádlem, vyložíme plátky anglické slaniny, naplníme fáší, několikrát sklepneme, zakryjeme pečicím papírem nebo alobalem a ve vodní lázni pečeme ve vyhřáté troubě na 165 °C asi 80 minut.

Paštiku necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne, vyklopíme ji a krájíme na porce, podáváme s pomerančovou omáčkou nebo brusinkami, různými druhy chutney, bílým chlebem nebo toasty

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

reklama