Jemné broskvové řezy s krémem

Svěží chuť broskví a netradičního odlehčeného krému, pokud je dobře vychlazený, je skvělá letní kombinace.

Ingredience:

Těsto: 150 g hladké mouky, 3 lžíce polohrubé mouky, 300 g moučkového cukru, 150 g másla, 30 ml smetany ke šlehání, ½ kypřicího prášku, 1 vanilkový cukr, 250 g oloupaných broskví, 100 ml vody se sirupem, 1 lžíce krupicového cukru

Krém: 1 zakysaná smetana, 200 g měkkého tvarohu, 1 vanilkový cukr, 2 lžičky moučkového cukru Poleva: 200 g čokolády na vaření, 80 g másla

Postup:

Do mísy prosijeme mouku, přidáme kypřicí prášek, rozpuštěné máslo, moučkový a vanilkový cukr, smetanu ke šlehání a vymícháme těsto, které vlijeme do dortové formy. Nesmíme zapomenout ji předem vymazat tukem a vysypat hrubou moukou. Těsto dáme péct do předem vyhřáté trouby při teplotě 170 °C, zhruba 25 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

Připravíme si krém z uvedených surovin, které dobře rozmícháme a naneseme na korpus, jenž poklademe broskvemi nakrájenými na menší kousky. Jemně je do krému zatlačíme.

Rozpustíme čokoládu s máslem, dezert čokoládovou hmotou polijeme a necháme ztuhnout.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...