Jemné dýňové rizoto

Co by to bylo za podzim, kdybychom si nepřipravili vynikající dýňové rizoto, které vás překvapí příjemnou sametovou chutí.

Ingredience: 300 g muškátové dýně, 2 hrnky rýže, 4 hrnky vývaru, máslo, 1 cibule, 2 mladé cibulky, 3 stroužky česneku, 20 g másla, 1 lžíce nasekaného koriandru, 1 lžíce nasekané pažitky, 30 g parmazánu, sůl, pepř

Postup: Na másle nejdříve zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou dýni a mladé cibulky i s natí. Směs osolíme, trochu opepříme, zalijeme 1 hrnkem vývaru, promícháme a na mírném ohni dusíme asi 15 minut. Propláchnutou rýži zalijeme zbylým vývarem, lehce osolíme a vaříme 10 minut, pak přidáme prolisovaný česnek a rýži dovaříme.

Také vás může zajímat ...

Vegetariáni použijí zeleninový vývar nebo vodu. Do podušeného základu přidáme vařenou rýži, máslo, nasekaný koriandr i pažitku, promícháme a necháme pod pokličkou, aby se chutě dobře propojily. Rizoto můžeme podávat připravené v tvarovátku, zasypané strouhaným parmazánem.

Můžeme samozřejmě navrch přidat snítky pažitky či sekaný koriandr a dozdobit čerstvým rozmarýnem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...