Jeřabinový likér

Skvělý digestiv i prostředek k posílení imunity. Stačí malá sklenička denně.

Potřebujete:

Také vás může zajímat ...

1000 g jeřabin (opraných a oschlých), 1 l vodky, 1 kousek skořice, 4 hřebíčky, 500 g cukru krystal,

Postup:

  1. Do hodně velké, čistě vymyté a suché zavařovací sklenice vsypejte jeřabiny a přidejte koření. Zalijte je kvalitní vodkou tak, aby byly ponořené.
  2. Nádobu uzavřete a postavte na okno tak, aby na ni svítilo slunce. Občas ji otočte a ovoce promíchejte. Jeřabiny nechte v alkoholu macerovat alespoň dva měsíce.
  3. Cukr potom svařte s půl litrem vody. Výluh z jeřabin sceďte přes netkanou textilii a promíchejte se zchladlým cukrovým rozvarem. Nechte pět dní odstát a poté plňte likér do lahví.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...