Jidášovo ucho pomůže zažívání

Hojně roste během celého roku, a tak si nemusíte lámat hlavu s tím, kdy vyrazit na sběr. Pokud se vám pro něj do přírody nechce, běžně ho koupíte v obchodě pod názvem černá čínská houba.

Nejen v čínských jídlech nachází tato asijská houba své uplatnění. Stále častěji se objevuje i v české kuchyni. Jidášovo ucho můžete přidávat do polévek, rizota nebo do salátů.

Také vás může zajímat ...

Sušené nebo čerstvé

Mnoho lidí však neví, jak houbu připravit. A přitom je to tak jednoduché. Buď můžete koupit usušené Jidášovo ucho, které stačí rovnou přidat do pokrmu, anebo ho po očištění vaříte dvacet minut v horké osolené vodě, následně ho pokrájíte na menší kousky a přidáte do jídla. Vývar z hub ale nevylévejte. Můžete ho vypít jako čaj!

Obsahuje totiž spoustu léčivých látek.

Pro zraví i krásu

A k čemu lze Jidášovo ucho použít? Například k léčbě hemoroidů, na zažívání, bolest břicha a žaludku nebo na snížení vysokého tlaku. To ale rozhodně není vše. Čistí krev, podporuje přirozenou imunitu těla a také přispívá ke správné funkci vnitřních orgánů. Odvar z houby lze použít i jako zábal na vlasy, ruce a nehty. Díky němu totiž budou vlasy pevnější a budou méně vypadávat.

Skvěle funguje i na regeneraci pleti.

Stačí si s ním dvakrát týdně opláchnout obličej.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...