Jitrocelový sirup

Jitrocel je známý tím, že ulevuje při nachlazení, pomáhá vykašlávat hleny, čistí plíce, krev a také ledviny. Sirup z této bylinky nejenže výborně chutná, ale také je voňavý a sladký.

Jak ho užívat?

Také vás může zajímat ...

Užívá se většinou po lžičkách. Můžete si brát jednu lžičku třikrát denně anebo si jej přidávat do čaje.

Vrstvený sirup

Natrhejte si čerstvé listy, omyjte je a pak je napěchujte do velké sklenice. Do ní je skládejte po vrstvách. Vždy dejte vrstvu listů, poté vrstvu třtinového cukru. Střídejte po jednom centimetru.

Každou vrstvu nezapomeňte pořádně stlačit. Nechte sklenici stát na slunném místě, dokud listy nepustí šťávu a cukr se úplně nerozpustí.

Pak přeceďte, přelijte sirup do uzavíratelné láhve a skladujte ho v lednici. Medicína vám vydrží až několik měsíců.

Na medu

Pokud si zvolíte druhý postup, čtyři hrsti listů jitrocele operte, nakrájejte nadrobno, vložte do hrnce, zalijte je decilitrem vody a přidejte 250 g medu. Vařte na mírném plamenu tak dlouho, dokud se nevytvoří hustá tekutina. Zatepla sceďte a přelijte sirup do uzavíratelné láhve.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...