Moje šťastná hvězda

Jitrocelový sirup

Jitrocel je známý tím, že ulevuje při nachlazení, pomáhá vykašlávat hleny, čistí plíce, krev a také ledviny. Sirup z této bylinky nejenže výborně chutná, ale také je voňavý a sladký.

Jak ho užívat?

Užívá se většinou po lžičkách. Můžete si brát jednu lžičku třikrát denně anebo si jej přidávat do čaje.

Vrstvený sirup

Natrhejte si čerstvé listy, omyjte je a pak je napěchujte do velké sklenice. Do ní je skládejte po vrstvách. Vždy dejte vrstvu listů, poté vrstvu třtinového cukru. Střídejte po jednom centimetru.

Každou vrstvu nezapomeňte pořádně stlačit. Nechte sklenici stát na slunném místě, dokud listy nepustí šťávu a cukr se úplně nerozpustí.

Pak přeceďte, přelijte sirup do uzavíratelné láhve a skladujte ho v lednici. Medicína vám vydrží až několik měsíců.

Na medu

Pokud si zvolíte druhý postup, čtyři hrsti listů jitrocele operte, nakrájejte nadrobno, vložte do hrnce, zalijte je decilitrem vody a přidejte 250 g medu. Vařte na mírném plamenu tak dlouho, dokud se nevytvoří hustá tekutina. Zatepla sceďte a přelijte sirup do uzavíratelné láhve.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden