Kachna na jablkách

Suroviny na 4 porce:

1 kachna

2 stroužky česneku

2 snítky rozmarýnu

Také vás může zajímat ...

3 až 4 velká jablka

100 ml olivového oleje extra virgin

1 cibuli

1 řapíkatý celer

200 ml suchého bílého vína

100 g cukru

100 ml vody

sůl a pepř

Postup:

Očištěnou kachnu potřeme solí a pepřem na povrchu i uvnitř. Dovnitř kachny vložíme česnek, rozmarýn a nakrájená jablka. Ve velkém hrnci rozpálíme olej a kachnu krátce opečeme z obou stran, aby se kůže zatáhla. Přidáme zeleninu nakrájenou na větší kusy, rozmarýn a zalijeme vínem. Kachnu pečeme při 190 °C cca 1 hodinu.

Po hodině pečení přidáme jablka nakrájená na plátky (lepší je použít oloupaná jablka, aby omáčka nezhořkla) a pečeme ještě půl hodiny. Upečenou kachnu přendáme na talíř a zeleninu z pekáče propasírujeme přes sítko. V malém kastrůlku rozpustíme cukr a přidáme trochu vody.

Povaříme asi 2 minuty a vzniklým karamelem polijeme upečenou kachnu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...