Kachna na medu a víně

Suroviny na 4 porce:

1 kachna

Také vás může zajímat ...

100 g soli

30 g pepře

1 hrst tymiánu

2 špetky kmínu

300 ml červeného vína

200 ml vody

100 g medu

Postup:

Očištěnou kachnu osolíme (sůl důkladně vetřeme do masa), okořeníme pepřem, tymiánem a kmínem a přelijeme medem. Dáme do pekáče, podlijeme červeným vínem, vodou a necháme nejlépe přes noc odležet. Druhý den vložíme do trouby a pečeme na 200 °C 20 minut, přiklopíme a pečeme asi 2 hodiny na 165 °C.

V průběhu pečení maso přeléváme a případně podléváme podle chuti vodou nebo vínem, ke konci pečení odklopíme a dopečeme zlatavou kůrčičku.

Nejčastěji podáváme s dušeným červeným zelím a česnekovými knedlíky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...