Kachna pečená s houbami a bylinkami

Pan fried duck breast fillet with wild mushroom and juniper berries.

Houby, kachna a bylinky tvoří zajímavou kombinaci, kterou stojí zato vyzkoušet.

Příprava: 1 hod 40 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 40 Kč

Suroviny na 4 porce

– 4 kachní prsa

– 2 červené cibule

– 200 g malých hub

– sůl

– kmín

– červené víno

– voda

– 1 lžička rozmarýnu

– 10 kuliček jalovce

Postup

1. Kachní prsa naskládejte do pekáčku, osolte a okmínujte. Mírně podlijte vodou a pečte zakryté 30 minut.

2. Slijte sádlo, přidejte roztlučený jalovec smíchaný s tymiánem, nakrájenou cibuli a očištěné houby. Podlijte vínem a pečte doměkka, asi 60 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...