Kachní prsa na švestkové omáčce

Nemusíte se bát, že budou prsíčka vysušená, díky našemu receptu si ponechají svoji skvělou šťavnatost.

Igredience: 500 g švestek, 2 lžíce olivového oleje, 125 ml portského vína, 4 lžíce cukru, 1 šalotka, 1 ½ lžičky uzené soli, mletý pepř, 1 lžíce hrubozrnné mořské soli, 400 g kachních prsou

Postup:Švestky rozpulte, vypeckujte a potřete lžící oleje. Položte je na rozpálený rošt a pod poklopem grilujte 4 minuty.

Švestky pak dejte do rendlíku společně s vínem, 3 lžícemi cukru a nakrájenou šalotkou a 10 minut povařte.

Poté je rozmačkejte a propasírujte přes sítko. Dochuťte půl lžičkou uzené soli a pepřem. Do uzavíratelného igelitového sáčku nasypejte lžíci mořské soli, lžičku uzené soli a lžíci cukru.

Vložte do něj kachní prsa. Nechte 10 minut odležet. Maso grilujte 8 minut. Potom maso otočte, gril přiklopte a grilujte další 4 minuty.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...