Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Na kachnu nikdy nesmíte spěchat, ale kachní prsa můžete připravit podle Markéty Hrubešové i jako minutku. My je zkusili a větší kachní dobrotu jsme ještě nejedli!

Ingredience: 1 ks kachních prsou, 100 g sušených brusinek, 4 lžíce balzamikového octa, 4 lžíce suchého vína, 1 lžíce rybízového džemu, ½ lžičky hnědého cukru

Také vás může zajímat ...

Postup: Kachní prsa rozdělíme na dvě filátka a zarovnáme je s kůží.Můžeme je spíchnout špejlí. Rozpálíme pánev, nalijeme olej. n Maso položíme kůží dolů a pečeme pod pokličkou čtyři minuty. Pak jej otočímě a z druhé strany necháme péct stejně asi pět minut. Vyjmeme je a dáme do teplé trouby.

Do pánve, ve které jsme připravovali maso, dáme brusinky, nalijeme také víno, stejně jako čtyři lžíce balzamikového octa, džem a hnědý cukr. Promícháme a zredukujeme na hustou omáčku.

Maso nakrájíme na plátky, můžeme ho ještě okořenit a přelijeme jej omáčkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...