Moje chvilka pohody

Kachní prsa s pomeranči

Skvělé kachní maso dokonale doplní pomerančová omáčka.

Suroviny na 4 porce

- 4 kachní prsa

- 20 oloupaných kumkvatů (trpasličí pomeranče)

- 2 fenykly

- šťáva ze dvou pomerančů

- 2 snítky tymiánu

- 2 lžíce oleje

- 200 ml zeleninového vývaru

- sůl, pepř

Postup

1. Maso omyjte, osušte a kůži nařízněte do mřížky. Osolte, opepřete a posypte nasekaným tymiánem. V pánvi rozpalte olej a opečte maso z obou stran. Maso dejte do pekáčku, podlijte vývarem a šťávou, a pečte při 200 ºC 15 minut.

2. Fenykl nakrájejte na plátky, kumkvaty na kolečka. Oboje orestujte ve výpeku na pánvi.

3. Maso přelijte výpekem z pekáčku a podávejte s restovaným fenyklem a pomeranči.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden