Moje sladké tajemství

Kaiserka s pomazánkou z červené čočky

Suroviny:  40 g červené čočky  lžíci řepkového oleje  10 g mrkve,  10 g bílé cibule  česnek  sůl, citronovou šťávu  kaiserku

Postup:  Na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, utřený česnek a nahrubo nastrouhanou mrkev.

Přidáme propláchnutou červenou čočku a společně restujeme asi 5 minut. Vše zalijeme 100 ml vařící vody a za občasného míchání pomalu dusíme do měkka, asi 20 minut, dokud se všechna voda nevyvaří. Necháme zchladnout.

 Poté dochutíme solí, česnekem a citronovou šťávou. Pomazánku namažeme na kaiserku, můžeme ozdobit lístečky bazalky nebo rukoly.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden