Moje šťastná hvězda

Kalamáry v křupavém těstíčku

Delikátní pochoutka

Kalamáry jsou delikátní pochoutkou. Seženete je ve specializovaných obchodech s čerstvými mořskými rybami.

Ingredience:


  • 6 vykuchaných kalamárů

  • ½ lžičky citronové šťávy

  • 1,5 dcl bílého vína

  • 2 lžíce hladké mouky

  • olivový olej

  • sůl

  • pepř


Postup:

  • Odřízneme kalamárům chapadýlka a těla rozkrájíme na menší kousky.

  • Připravíme si těstíčko. Do misky dáme mouku, zalijeme ji vínem, přidáme citronovou šťávu, dvě špetky soli a pepř dle chuti. Nesmí být tuhé ani příliš řídké.

  • Nakrájené kousky naházíme bez ladu a skladu do těstíčka, promícháme a pak už jen smažíme v rozpáleném oleji na pánvi. Nejdříve si však osmažíme chapadla, která neobalujeme, a na oleji nešetříme.

  • Smažíme zhruba 1 až 2 minuty, krásně dozlatova. Rozhodně ale nesmažte déle, jinak by se z kalamárů stala žvýkačka. n Podáváme s omáčkou podle chuti, postačí však i pouze majonéza smíchaná se sladkou kuřecí chilli omáčkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden