Kalmaři v těstíčku

Suroviny na 4 porce:

● 800 g čerstvých nebo mražených kalmarů
● citronová šťáva
● olej na smažení

Na těstíčko:

● 2 lžíce hladké mouky
● 4 lžíce mléka
● ½ lžičky soli
● 1 vejce
● 1 lžička čerstvé citronové šťávy

Postup:

1. Pokud máme mražené kalmary, rozložíme je nejprve na utěrku a necháme při pokojové teplotě povolit. Vymícháme vejce, mouku, sůl a citronovou šťávu do hustšího těstíčka. Podle potřeby směs na obalování ještě rozředíme mlékem. V kastrolu (nejlépe železném) na plotně rozpálíme větší množství oleje.

2. Kalmary po jednom obalujeme v připraveném hustším těstíčku a vkládáme je do rozpáleného oleje. Poté je necháme chvilku zatáhnout a pak je opatrně odlepíme ode dna. Jednotlivé kalmary smažíme z každé strany 2–3 minuty do zezlátnutí.

3. Po usmažení hotové kalmary nejprve klademe na papírový ubrousek, který vsákne přebytečný tuk. Smažené kalmary rozdělíme na talíře a pokapeme je citronovou šťávou. Podáváme se salátem a nejlépe s česnekovým dipem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...