Kanapka s Francouzskou paštikou a čatní

Tradiční uzenářská značka Schneider zpracovala pro milovníky paštik klasický recept na Francouzskou paštiku z vepřových jater, s originální směsí koření, která paštice dodává jedinečnou jemnou chuť. Velmi oblíbenou paštiku, která do portfolia produktů Schneider neodmyslitelně patří, si lze vychutnat s domácím jablečným čatní.

Ingredience:
Bageta (bílá nebo se semínky)
Francouzská paštika Schneider
Čerstvá řeřicha ve vaničce

Jablečné čatní (500 ml sklenice):
750 g jablek, oloupaných a nakrájených
375 g třtinového cukru
200 g rozinek
330 ml jablečného octa
1 cibule
1 lžička hořčičných semínek
1 lžička mletého zázvoru
půl lžičky soli

Francouzská paštika Schneider se prodává v balení 300 gramů za doporučenou cenu 22,90 korun.

Postup:
1, Nakrájená jablka nasypejte do hrnce a přidejte všechny ostatní ingredience na čatní. Dobře promíchejte a přiveďte k varu.

2, Následně duste asi 30 až 40 minut na středním plamenu bez pokličky. Čas od času promíchejte, ať se vám nic nepřipálí.

3, Až bude omáčka hustá, lehce lepkavá, ale stále s kousky ovoce, sundejte hrnec z plotny. Po zchladnutí rozdělte do nádoby. Nakrájená kolečka bagety lehce opečte na grilovací pánvi.

5, Poté je namažte Francouzskou paštikou Schneider, přidejte trochu připraveného čatní a ozdobte řeřichou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama