Moje sladké tajemství

Kanapka s Francouzskou paštikou a čatní

Tradiční uzenářská značka Schneider zpracovala pro milovníky paštik klasický recept na Francouzskou paštiku z vepřových jater, s originální směsí koření, která paštice dodává jedinečnou jemnou chuť. Velmi oblíbenou paštiku, která do portfolia produktů Schneider neodmyslitelně patří, si lze vychutnat s domácím jablečným čatní.

Ingredience:
Bageta (bílá nebo se semínky)
Francouzská paštika Schneider
Čerstvá řeřicha ve vaničce

Jablečné čatní (500 ml sklenice):
750 g jablek, oloupaných a nakrájených
375 g třtinového cukru
200 g rozinek
330 ml jablečného octa
1 cibule
1 lžička hořčičných semínek
1 lžička mletého zázvoru
půl lžičky soli

Francouzská paštika Schneider se prodává v balení 300 gramů za doporučenou cenu 22,90 korun.

Postup:
1, Nakrájená jablka nasypejte do hrnce a přidejte všechny ostatní ingredience na čatní. Dobře promíchejte a přiveďte k varu.

2, Následně duste asi 30 až 40 minut na středním plamenu bez pokličky. Čas od času promíchejte, ať se vám nic nepřipálí.

3, Až bude omáčka hustá, lehce lepkavá, ale stále s kousky ovoce, sundejte hrnec z plotny. Po zchladnutí rozdělte do nádoby. Nakrájená kolečka bagety lehce opečte na grilovací pánvi.

5, Poté je namažte Francouzskou paštikou Schneider, přidejte trochu připraveného čatní a ozdobte řeřichou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden