Kančí pečeně na kari

Suroviny na 4 porce:

800 g kančí kýty bez kosti, 1 snítka rozmarýnu, 1 lžička mouky, 250 ml vývaru, olej, sůl, pepř Polenta: 30 g másla, 185 g kukuřičné krupice, sůl

Také vás může zajímat ...

Postup:

1. Kýtu očistíme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme a posypeme natrhaným rozmarýnem. Pokapeme olejem a necháme 2 hodiny odležet v lednici.

2. Maso pak opečeme na rozpáleném oleji, podlijeme vývarem a podusíme. Nakonec zahustíme moukou.

3. V menším hrnci rozehřejeme máslo a na mírném plameni orestujeme kukuřičnou krupici. Přilijeme 750 ml vody, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme, dokud nevznikne hustá kaše. Občas směs zamícháme.

4. Polentu rozetřeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem a necháme vychladnout. Pak ji krájíme na kousky a servírujeme s kousky masa.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...