Můj čas na kafíčko

Kanec se šípkovou omáčkou

Suroviny na 4 porce:

600 g kančí plece nebo kýty

100 g slaniny

2 mrkve

1 petržel

½ středního celeru

2 cibule

200 ml červeného suchého vína

celý pepř

nové koření

bobkový list

jalovec

špetka tymiánu

šípkový džem

1 lžíce oleje

1 lžíce másla

vývar nebo voda

sůl

Postup:

Maso prošpikujeme, osolíme, opečeme v pekáčku na zbytku slaniny a na oleji s máslem.
Pak ho odložíme stranou a na tuku opečeme nakrájenou zeleninu a koření. Vrátíme maso, podlijeme vínem, přidáme 1 lžíci šípkového džemu, přikryjeme a pečeme v troubě doměkka. Během pečení podléváme vývarem nebo vodou. Maso vyndáme, do omáčky přidáme podle chuti další džem, dochutíme a propasírujme nebo rozmixujeme. Podáváme s houskovými nebo chlupatými knedlíky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden