Kanec se šípkovou omáčkou

Suroviny na 4 porce:

600 g kančí plece nebo kýty

Také vás může zajímat ...

100 g slaniny

2 mrkve

1 petržel

½ středního celeru

2 cibule

200 ml červeného suchého vína

celý pepř

nové koření

bobkový list

jalovec

špetka tymiánu

šípkový džem

1 lžíce oleje

1 lžíce másla

vývar nebo voda

sůl

Postup:

Maso prošpikujeme, osolíme, opečeme v pekáčku na zbytku slaniny a na oleji s máslem. Pak ho odložíme stranou a na tuku opečeme nakrájenou zeleninu a koření. Vrátíme maso, podlijeme vínem, přidáme 1 lžíci šípkového džemu, přikryjeme a pečeme v troubě doměkka. Během pečení podléváme vývarem nebo vodou.

Maso vyndáme, do omáčky přidáme podle chuti další džem, dochutíme a propasírujme nebo rozmixujeme.

Podáváme s houskovými nebo chlupatými knedlíky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...