Kapr zvaný pivňák

Určitě byste našli ve svém okolí nějakého rybáře, který vám nabízel kapra, ale vy jste ho odmítli, protože vám moc nechutná. Až zkusíte náš recept, už ho nikdy neodmítnete.

Ingredience

1 vykuchaný kapr, 0,5 l světlého piva, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 hřebíčky, 1 bobkový list, 2 stvoly řapíkatého celeru, 60 g másla, 1 lžíce hladké mouky, pepř, sůl

Postup

Také vás může zajímat ...

Kapra naporcujeme, dobře nasolíme, dáme do kastrolu, obložíme ho na silná kolečka nakrájenou cibulí, tenoučkými plátky česneku a zalijeme ho pivem. Přidáme ještě koření, máslo, překrojené stvoly celeru a dáme vařit. Zhruba po 20 minutách je kapr vařený. Opatrně ho vyjmeme a překryjeme pokličkou, aby nevychladl, a rychle doděláme omáčku.

Mouku rozmícháme v troše vody a vmícháme ji do rybího základu. Za stálého míchání omáčku přivedeme k mírnému probublávání. Po 4 až 5 minutách máme téměř hotovo, jen je někdy ještě třeba omáčku dochutit.

Kapra polijeme omáčkou, kterou pouze přecedíme přes husté sítko, a porci posypeme pažitkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...