Moje chvilka pohody

Kapustnica s houbami

Tradiční slovenská hustá polévka připravovaná z kysaného zelí je nejlepší druhý den, když se rozleží.

Suroviny na 4 porce - 500 g kysaného zelí - 250 g uzeného masa - 200 g pikantní klobásy - 100 g sušených hub - 1 cibule - ½ lžičky sušeného česneku - 1 bobkový list - sůl, pepř - 30 g hladké mouky - slunečnicový olej

Postup

1. Kysané zelí, maso, bobkový list a sušené houby vložte do hrnce, zalijte trochou vody a nechte dusit na mírném plameni do změknutí masa.

2. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte na trošce oleje. Zaprašte hladkou moukou a umíchejte jíšku. Přilijte trochu vývaru ze zelňačky, promíchejte a pak jíšku přidejte do hrnce s polévkou.

3. Přidejte nakrájenou klobásu a vařte, dokud se chutě nepropojí. Osolte, opepřete a nakonec přidejte sušený česnek.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden