Můj čas na kafíčko

Kapustová polévka se slepičkou

Suroviny na 4 porce:

1 hlávka kapusty

300 g masa ze slepice (může být i kuřecí či krůtí)

0,5 kg brambor

1 větší mrkev

1 lžička celého kmínu

1 lžička soli

špetka mletého muškátového oříšku

1 lžíce hladké mouky

30 g másla

Postup:

Maso uvaříme, vývar slijeme stranou, odstraníme kosti a kůže a nakrájíme ho na nudličky. Na kostičky nakrájíme oloupané syrové brambory a mrkev. Listy kapusty nakrájíme na silnější proužky. Máslo rozpustíme v hrnci na mírném ohni, zaprášíme moukou a zamícháme. Jakmile jíška zpění a lehce zezlátne, přidáme kapustu. Restujeme další 2–3 minuty. Zalijeme vývarem, pořadně rozmícháme a zvýšíme plamen. Do základu přidáme mrkev, brambory, sůl, koření a dolijeme vodou, aby zelenina byla ponořená. Vaříme doměkka. Ke konci přidáme maso a 5 minut provaříme.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden