Kapustové koule

Suroviny na 4 porce:

120 g strouhanky

2–3 stroužky česneku

Také vás může zajímat ...

350 g mletého masa

3–4 lžic hladké mouky

2 vejce

500 g kapusty (špenátu nebo brokolice)

2–3 lžičky sójové omáčky podle chuti

sůl

mletý černý pepř podle potřeby

olej na smažení

Postup:

V hrnci přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Kapustu očistíme a nakrájíme na díly. Vložíme je do vroucí vody, necháme přejít varem a vyjmeme je. V cedníku je necháme okapat. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. V masovém mlýnku kapustu umeleme nebo ji nasekáme najemno. Smícháme ji s masem, podle chuti kořením, s vejci a hladkou moukou.

Vmícháme sójovou omáčku a hmotu podle potřeby zahustíme strouhankou.

Troubu předehřejeme. Na sporáku rozehřejeme pekáček s olejem.Z kapustové hmoty tvoříme karbanátky, které z obou stran osmahneme v pekáčku. Poté vložíme do trouby a dopečeme. Kapustové karbanátky s masem podáváme ihned. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo kaše.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...