Můj čas na kafíčko

Kapustové koule

Suroviny na 4 porce: 

120 g strouhanky

2–3 stroužky česneku

350 g mletého masa

3–4 lžic hladké mouky

2 vejce

500 g kapusty (špenátu nebo brokolice)

2–3 lžičky sójové omáčky podle chuti

sůl

mletý černý pepř podle potřeby

olej na smažení

Postup:

V hrnci přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Kapustu očistíme a nakrájíme na díly. Vložíme je do vroucí vody, necháme přejít varem a vyjmeme je. V cedníku je necháme okapat. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. V masovém mlýnku kapustu umeleme nebo ji nasekáme najemno. Smícháme ji s masem, podle chuti kořením, s vejci a hladkou moukou. Vmícháme sójovou omáčku a hmotu podle potřeby zahustíme strouhankou.

Troubu předehřejeme. Na sporáku rozehřejeme pekáček s olejem.Z kapustové hmoty tvoříme karbanátky, které z obou stran osmahneme v pekáčku. Poté vložíme do trouby a dopečeme. Kapustové karbanátky s masem podáváme ihned. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo kaše.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden