Karlovarský guláš v chlebu

Suroviny:

  • 50 g másla nebo sádla
  • 1 velká cibule
  • 500-600 g hovězí přední kližky
  • 1 lžička sladké a pálivé papriky
  • sůl a pepř
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 4 malé bochníky chleba k podávání
  • zakysaná smetana, bylinky na ozdobu

Postup:

Také vás může zajímat ...

V hrnci vhodném do trouby pět až šest minut opékáme na tuku cibuli. Až zrůžoví, přidáme hovězí maso pokrájené na kostičky a necháme ho zprudka zatáhnout a zhnědnout. Přidáme oba druhy papriky, dle chuti osolíme a opepříme. Zalijeme vývarem a přiklopené dáme na dvě až tři hodiny do trouby zahřáté na 160 °C.

Vyndáme z trouby, maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk, přidáme mouku a osmahneme. Zalijeme 400 ml vody a asi dvacet minut vaříme. Vmícháme smetanu, do omáčky vrátíme maso a zahřejeme. Z bochníku chleba odkrojíme vršky, vydlabeme střídu a místo ní nalijeme guláš. Podáváme ozdobené zakysanou smetanou a bylinkami..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...