Moje sladké tajemství

Karlovarský guláš v chlebu

Suroviny:


  • 50 g másla nebo sádla

  • 1 velká cibule

  • 500-600 g hovězí přední kližky

  • 1 lžička sladké a pálivé papriky

  • sůl a pepř

  • 500 ml hovězího vývaru

  • 2 lžíce hladké mouky

  • 150 ml smetany ke šlehání

  • 4 malé bochníky chleba k podávání

  • zakysaná smetana, bylinky na ozdobu


Postup:

V hrnci vhodném do trouby pět až šest minut opékáme na tuku cibuli. Až zrůžoví, přidáme hovězí maso pokrájené na kostičky a necháme ho zprudka zatáhnout a zhnědnout. Přidáme oba druhy papriky, dle chuti osolíme a opepříme. Zalijeme vývarem a přiklopené dáme na dvě až tři hodiny do trouby zahřáté na 160 °C.

Vyndáme z trouby, maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk, přidáme mouku a osmahneme. Zalijeme 400 ml vody a asi dvacet minut vaříme. Vmícháme smetanu, do omáčky vrátíme maso a zahřejeme. Z bochníku chleba odkrojíme vršky, vydlabeme střídu a místo ní nalijeme guláš. Podáváme ozdobené zakysanou smetanou a bylinkami..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden