Karotkový krém s pažitkou

Suroviny na 4 porce:

● 500 g mrkve
● 2–3 brambory
● 1 litr vývaru (hovězí, kuřecí)
● 1 kostka polévkového koření
● 1 kelímek smetany (12%)
● kari koření
● podle chuti sůl
● čerstvě mletý pepř
● 1 lžíce másla
● pažitka na ozdobu

Postup:

Mrkev a brambory oloupeme a pokrájíme na kousky. Vaříme doměkka v připraveném masovém (hovězím, kuřecím) vývaru s rozpuštěnou kostkou Masoxu.

Asi po 15 minutách rozmixujeme a zalijeme smetanou. Prohřejeme, okořeníme a v hotové polévce rozpustíme kousek másla na zjemnění. Porce polévky v misce ještě posypeme sekanou pažitkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...