Kávová kuřecí stehna

Suroviny na 4 porce:

100g másla

4 větší kuřecí stehna

1 cibule

2 stroužky česneku

0,15 l rajčatového džusu

1 kostka bujónu

1 čajová lžička chilli

1 lžíce arašídového másla

1 silné espreso

2 šálky dlouhozrnné rýže

5 šálků vody

sůl

kerblík

Postup:

  1. Dopředu si uvaříme silné espresso (cca 120 ml). Jemně nasekáme cibuli a česnek. Kuřecí stehna zprudka opečeme na polovině másla (nebo na oleji) z obou stran dozlatova. Opečené maso vyjmeme a na zbytku tuku osmažíme cibuli a česnek. Zalijeme tomatovým džusem a připravenou kávou. Podle chuti přidáme kostku bujónu, chilli, arašídové máslo. Poté vrátíme kuřecí stehna a dodusíme je do měkka. Podle potřeby podléváme.
  2. Na zbytku rozehřátého másla orestujeme opranou rýži, zalijeme připravenou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu. Rýži vaříme na mírném plameni, až se vypaří skoro všechna voda, pak nádobu přikryjeme pokličkou, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a troubu vypneme. Ryži necháme „dojít“ asi 15–20 minut.Hotovou rýži vyklopíme do mísy, uprostřed uděláme důlek a do něho dáme podušené maso. Nakonec posypeme sekaným kerblíkem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...