Můj čas na kafíčko

Kávová kuřecí stehna

Suroviny na 4 porce:

100g másla

4 větší kuřecí stehna

1 cibule

2 stroužky česneku

0,15 l rajčatového džusu

1 kostka bujónu

1 čajová lžička chilli

1 lžíce arašídového másla

1 silné espreso

2 šálky dlouhozrnné rýže

5 šálků vody

sůl

kerblík

Postup:


  1. Dopředu si uvaříme silné espresso (cca 120 ml). Jemně nasekáme cibuli a česnek. Kuřecí stehna zprudka opečeme na polovině másla (nebo na oleji) z obou stran dozlatova. Opečené maso vyjmeme a na zbytku tuku osmažíme cibuli a česnek. Zalijeme tomatovým džusem a připravenou kávou. Podle chuti přidáme kostku bujónu, chilli, arašídové máslo. Poté vrátíme kuřecí stehna a dodusíme je do měkka. Podle potřeby podléváme.

  2. Na zbytku rozehřátého másla orestujeme opranou rýži, zalijeme připravenou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu. Rýži vaříme na mírném plameni, až se vypaří skoro všechna voda, pak nádobu přikryjeme pokličkou, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a troubu vypneme. Ryži necháme „dojít“ asi 15–20 minut.Hotovou rýži vyklopíme do mísy, uprostřed uděláme důlek a do něho dáme podušené maso. Nakonec posypeme sekaným kerblíkem.


Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden