Můj kousek štěstí

Kdoulová marmeláda

Syrové kdoule se téměř nedají jíst, ale mají božskou vůni. Marmeláda voní stejně dobře a má neodolatelnou jemnou chuť.

Potřebujete:

1000 g kdoulí, 500 g cukru krystal, 1 kousek skořice, 2 lžíce citronové šťávy

Postup:


  1. Kdoule omyjte, oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte je na kusy. Dejte plody do kastrolu, přidejte skořici, lehce je podlijte vodou a duste doměkka.

  2. Jakmile jsou kdoule měkké, odstavte kastrol z plamene a rozmixujte je ponorným mixérem. Poté vzniklou hmotu protřete přes cedník, abyste odstranili tvrdé kousky.

  3. Kdoulové pyré vraťte do hrnce a přidejte poloviční množství cukru (1000 g pyré = 500 g cukru). Přidejte čtyři lžíce vody, přiveďte k varu a po chvíli prováření přidejte citronovou šťávu.

  4. Horkou marmeládu nakonec naplňte do malých skleniček. Uzavřete je a zavařujte 15 minut napůl ponořené ve vroucí vodě. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden