Kdoulová marmeláda

Syrové kdoule se téměř nedají jíst, ale mají božskou vůni. Marmeláda voní stejně dobře a má neodolatelnou jemnou chuť.

Potřebujete:

Také vás může zajímat ...

1000 g kdoulí, 500 g cukru krystal, 1 kousek skořice, 2 lžíce citronové šťávy

Postup:

  1. Kdoule omyjte, oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte je na kusy. Dejte plody do kastrolu, přidejte skořici, lehce je podlijte vodou a duste doměkka.
  2. Jakmile jsou kdoule měkké, odstavte kastrol z plamene a rozmixujte je ponorným mixérem. Poté vzniklou hmotu protřete přes cedník, abyste odstranili tvrdé kousky.
  3. Kdoulové pyré vraťte do hrnce a přidejte poloviční množství cukru (1000 g pyré = 500 g cukru). Přidejte čtyři lžíce vody, přiveďte k varu a po chvíli prováření přidejte citronovou šťávu.
  4. Horkou marmeládu nakonec naplňte do malých skleniček. Uzavřete je a zavařujte 15 minut napůl ponořené ve vroucí vodě. .
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...