Kedlubnová polévka s tymiánem

Máte rádi kedlubnu, ale nikdy jste z ní nezkoušeli polévku? Ochutnejte tuhle naši!

Ingredience: 4 kedlubny, 3 nové brambory, 10 g másla, 1 cibule, sůl a pepř, 800 ml vody, 80 g sýru žervé, 4 lžíce olivového oleje, 4 snítky tymiánu

Postup: Oloupané kedlubny a brambory nakrájejte na kostky. Hrst kedlubnových kostiček a pár lístků natě nechte stranou. Na másle zpěňte najemno pokrájenou cibuli, vsypejte zbylou zeleninu, osolte a restujte 5 minut.

Zalijte vodou, opepřete a vařte 15 minut. Polévku rozmixujte dohladka ponorným mixérem a podle chuti dosolte. Ozdobte lžičkou žervé, odloženými kostičkami kedlubny a petrželkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...